NU: 10% korting op zakjes én een kleurrijk cadeau!
22 dagen  |  16 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16889 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Teelttips

Welkom op deze uitgebreide pagina boordevol gewasinformatie, teelttips, nieuwsberichten en recepten. Wij willen startende én ervaren tuinliefhebbers aanmoedigen en helpen om zelf kruiden en groenten te kweken; gezond, lekker en natuurlijk 100% biologisch! Daarom vind je hier allerlei praktische informatie, waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen (moes)tuin. 

Wil je altijd op de hoogte blijven en iedere maand een handig overzicht ontvangen van de nieuwste artikelen en de gewassen die je kunt zaaien? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

> Moestuin beginnen
> Blad- en stengelgewassen
> Koolgewassen
> Peulvruchten
> Vruchtgewassen
> Wortel- en knolgewassen
> Kruiden 
> Kiemgroenten
> Bloemen
> Groenbemesters
> Overige tuintips 


Biodiversiteit in je moestuin

Biodiversiteit in je moestuin

Draag bij aan meer biodiversiteit in je moestuin door te kiezen voor een gezond teeltsysteem en het gebruik van 100% biologische zaden.

> Lees meer

Zelf groenten fermenteren

Zelf groenten fermenteren

Ontdek hoe je groenten kunt fermenteren met eenvoudige technieken en leer over de voordelen van gefermenteerde groenten in dit artikel.

> Lees meer

De juiste bewatering in je moestuin

De juiste bewatering in je moestuin

Lees hier alles over de juiste bewatering in je moestuin. Hoe bewateren, wanneer en waar op te letten: onze specialisten geven uitleg!

> Lees meer

Plantenziektes herkennen

Plantenziektes herkennen

Ontdek hoe je plantenziektes zoals schimmel, virussen en ongedierte kunt herkennen en bestrijden om je moestuin gezond te houden.

> Lees meer

Een natuurlijke moestuin

Een natuurlijke moestuin

Ontdek hoe je eenvoudig een natuurlijke moestuin aanlegt zonder chemische middelen. Volg onze tips en bestel vandaag nog biologische zaden online.

> Lees meer

Moestuin beschermen tegen katten

Moestuin beschermen tegen katten

Heb je last van katten in jouw moestuin? Met onze praktische tips kun je je moestuin vandaag al beschermen tegen katten.

> Lees meer

Vogels verjagen

Vogels verjagen

Vogels zijn mooie dieren, maar ze kunnen ook tot last zijn in je moestuin. Lees hier waarom je vogels uit je tuin wilt weren en vooral hoe je dit op een diervriendelijke manier aanpakt.

> Lees meer

Wat kost een moestuin?

Wat kost een moestuin?

Het starten en onderhouden van een moestuin brengt natuurlijk kosten met zich mee. Lees hier meer over met welke kosten je rekening moet houden als je start met je moestuinavontuur.

> Lees meer

Verrukkelijke rucola 'Rochelle'

Verrukkelijke rucola

Rucola heeft zijn weg goed weten te vinden in onze keukens en moestuinen. Lees in dit artikel alles over deze pittige bladgroente en de drie rassen die wij in ons assortiment hebben.

> Lees meer

Hoe ga je om met onkruid?

Hoe ga je om met onkruid?

Elke moestuinier zal het moeten doen: onkruid bestrijden. Maar hoe pak je dat op een duurzame manier aan? En wat is onkruid eigenlijk precies? Lees nu hoe je het beste om kunt gaan met onkruid in je moestuin.

> Lees meer

Gezonde snackkomkommers kweken

Gezonde snackkomkommers kweken: onze tips

Snackkomkommers zijn niet alleen een lekkere, zomerse snack. Ze zijn ook nog eens heel gezond. Lees in dit artikel meer over de gezonde voordelen en het telen van dit handzame tussendoortje.

> Lees meer

Eetbare bloem: lavendel

3 manieren om kiemgroenten te kweken zonder kiemschaaltje

Kiemgroenten kweek je het eenvoudigst met een kiemschaaltje. Maar wat nou als je nog geen kiemschaaltje hebt? Bekijk hier 3 manieren om toch de lekkerste kiemgroenten te kunnen kweken.

> Lees meer

Eetbare bloem: lavendel

Onze tips voor rechtstreeks zaaien

Rechtstreeks zaaien in jouw moestuin wordt een succes met onze tips. Lees in dit artikel waar je op moet letten en vergroot je kans op een mooie oogst.

> Lees meer

Eetbare bloem: lavendel

Verrijk je moestuin met bloemen: 4 unieke zadenpakketten

Geef jouw tuin kleur met biologische zadenpakketten voor bloemen. Lees meer over onze zadenpakketten voor de pluktuin, voor droogbloemen, eetbare bloemen en bloemen voor bijen en vlinders.

> Lees meer

Moestuinbakken

Kiezen tussen moestuinbakken of vollegrond: de voor- en nadelen

Een van de vele keuzes die je moet maken als moestuinier is de keuze voor telen in moestuinbakken of in de vollegrond. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van beide.

> Lees meer

Wat is een gezonde, vruchtbare bodem?

Wat is een gezonde, vruchtbare bodem?

Een succesvolle moestuin begint met een gezonde, vruchtbare bodem. Lees hier onze tips voor een gezonde bodem en dus voor een goede start.

> Lees meer

Moestuinieren met kinderen

Moestuinieren met kinderen

Moestuinieren met kinderen start met nieuwsgierigheid. Lees in dit artikel hoe moestuinieren kinderen helpt belangrijke kennis en vaardigheden op te doen.

> Lees meer

winterpostelein oogsten

Winterpostelein oogsten

Winterpostelein kun je lang oogsten: van oktober t/m maart. Lees hoe de oogst precies in zijn werk gaat en doe inspiratie op met onze recepten.

> Lees meer

hoe werkt voorzaaien

Voorzaaien: hoe werkt dat?

Als je het goed doet, kan voorzaaien voor een mooiere oogst zorgen. Lees hier voor welke gewassen voorzaaien goed is en waar je op moet letten.

> Lees meer

belangrijke termen moestuin teelt

Belangrijke moestuintermen voor een succesvolle teelt

Nieuw in de moestuinwereld? Ontdek de ABC's van succesvol moestuinieren. Van Afharden tot Zaailingen, dompel je onder in essentiële begrippen.

> Lees meer

boeiende reis van biologisch zaad

De boeiende reis van biologisch zaad

Ontdek het voortraject van onze biologische zaden: van veredeling tot verpakking. Leer meer over hoe wij hoogwaardig biologisch kwaliteitszaad produceren.

> Lees meer

eigenschappen verschillende soorten grond

De eigenschappen van verschillende soorten grond

Welke grond gebruik jij voor je moestuin? In dit artikel lichten we de eigenschappen van de diverse soorten grond uit. Lees de voor- en nadelen.

> Lees meer

moestuinieren zonder tuin

Moestuinieren zonder tuin

Biologische zaden voor een succesvolle teelt! Bestel gemakkelijk en snel uit het beste assortiment kwaliteitszaden groenten, kruiden en bloemen.

> Lees meer

teelt vervroegen

Teelt vervroegen

Wil je het moestuinseizoen vervroegen? In dit artikel vind je een aantal tips die je gaan helpen. Wat dacht je van de minitunnel of een fleecedoek?

> Lees meer

bleekselderij telen tips

Bleekselderij telen: onze tips

Ben je van plan om bleekselderij te gaan telen? Dan is dit artikel geschikt voor jou: we vertellen je alles over het zaaien, oogsten, de verzorging en meer!

> Lees meer

voorteelt hoofdteelt nateelt

Voorteelt, hoofdteelt en nateelt

Voorteelt, hoofdteelt en nateelt helpen je om meer te kunnen oogsten. Lees in dit artikel wat deze teeltmomenten inhouden en bestel je biologische zaden.

> Lees meer

snijbloemen kweken

Snijbloemen kweken

Wil je snijbloemen kweken uit je eigen tuin en ervan genieten in huis? Lees hier onze tips en bestel je favoriete bloemzaden eenvoudig online.

> Lees meer

probeer deze bijzondere groenten

Probeer eens deze bijzondere groenten

Zaai bijzondere groenten als tatsoi en wortelpeterselie in je moestuin. Lees in dit artikel meer over vergeten groenten en bestel je biologische zaden.

> Lees meer

tuinbonen telen tips

Tuinbonen telen: onze tips

Tuinbonen zijn heel erg makkelijk te telen en met voorzaaien kun je al in januari beginnen. Lees meer over de teelt van tuinbonen.

> Lees meer

biologische zaden

Waarom biologische zaden de landbouw veranderen

Wat is het verschil tussen gangbare en biologische zaden? Klik hier en lees de uitleg van dé specialist in BIO-zaden!

> Lees meer

moestuin beginnen

Moestuin beginnen

Ga je een eigen moestuin beginnen? Met deze tips ben je goed voorbereid. Start vandaag nog met je eigen moestuin!

> Lees meer

spruitkool oogsten tips

Spruitkool oogsten: onze tips

Spruitkool oogsten? Lees hier hoe je de mooiste spruitjes kunt telen, bewaren en bereiden. Bestel onze biologische zaden online en ga direct aan de slag!

> Lees meer

verschil regeneratieve en biologische landbouw

Het verschil tussen regeneratieve en biologische landbouw

Wij leggen je uit wat het verschil is tussen regeneratieve biologische landbouw. Besef het unieke belang van biologisch: gewassen zonder gif of kunstmest. Gezond voor de makers, de eters en voor de planeet.


10 lessen voor het volgende moestuinseizoen

10 lessen voor het volgende moestuinseizoen

Deze tien lessen bereiden je voor op volgend moestuinseizoen. Bestel nu je biologische zaden en ga voor een geslaagde moestuin.


geef je tuin een winterrust

Geef je tuin een winterrust

Een winterrust is van groot belang voor je biologische moestuin. Lees in dit artikel alles over de winterrust en hoe deze bijdraagt aan een betere oogst.

> Lees meer

terugblik op je moestuinseizoen

 Terugblik op je (moes)tuinseizoen

 Hoe is je afgelopen moestuinseizoen verlopen? Wat ging er mis? Wij helpen je met een paar goede oplossingen voor veel voorkomende problemen.


combinatieteelt in de moestuin goede en slechte buren

Combinatieteelt in de moestuin: goede en slechte buren

Wil je meer uit je moestuin halen? Zet dan groenten die goede buren zijn naast elkaar. Lees hier meer over combinatieteelt en hoe je ermee aan de slag gaat.

> Lees meer

pastinaak oogsten en bereiden

Pastinaak oogsten en bereiden

Pastinaak is vanaf november te oogsten. Wij geven onze tips, vertellen hoe je pastinaak het beste kunt bewaren en geven inspiratie voor gerechten.

> Lees meer

waarom zijn kiemgroenten gezond

Waarom zijn kiemgroenten gezond?

Kiemgroenten barsten van de gezonde stofjes die bijdragen aan je gezondheid. Bestel nu onze biologische zaden en geniet van alle voordelen van kiemgroenten.


rode en witte kool oogsten

Rode en witte kool oogsten

Ben jij een echte rode en witte kool liefhebber? Dan hebben wij goed nieuws, het is tijd om deze kolen te oogsten!

> Lees meer

biologische compost maken

Biologische compost maken

Biologische compost kun je eenvoudig zelf maken. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan verder.

> Lees meer

spinazie telen: onze tips

Spinazie telen: onze tips

Spinazie is een gezonde bladgroente waar je erg sterk van wordt. Kijk maar naar Popeye. Lees meer over de teelt en bereidingstips van spinazie.

> Lees meer

echte wintergroenten

Echte wintergroenten

Prei, spruiten, pastinaken, savooie- en boerenkool zijn echte wintergroenten. Allen zijn bestand tegen enige vorst. Lees onze teelttips.

> Lees meer

inkuilen

Inkuilen

Wil je ook je wintergroenten langer bewaren op een traditionele en duurzame manier? Lees dan hier hoe je dit kunt doen met behulp van inkuilen.

> Lees meer

onze tips voor pepers: drogen en sambal maken

Onze tips voor pepers: drogen en sambal maken

Biologische zaden voor een succesvolle teelt! Bestel gemakkelijk en snel uit het beste assortiment kwaliteitszaden groenten, kruiden en bloemen.

> Lees meer

boerenkool oogsten: onze tips

Boerenkool oogsten: onze tips

Boerenkool is het lekkerst als er vorst overheen is geweest Wij geven onze tips, vertellen hoe je boerenkool het beste kunt bewaren en bereiden.

> Lees meer

herfststuk maken met pompoen

Herfststuk maken met pompoen

Een herfststuk maken met pompoen brengt de herfst in huis. In dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je dit kunt doen. Veel plezier! 

> Lees meer

zonnebloempitten oogsten

Zonnebloempitten oogsten

Zonnebloempitten oogsten wordt een leuk klusje met onze tips. Lees in dit artikel alles over het gebruik van zonnebloemzaden in je moestuin, de oogst en hoe je zonnebloempitten het beste kunt bewaren en gebruiken.

> Lees meer

recept barbecuesaus

Recept voor BBQ-saus

Zeg je zomer? Dan zeg je barbecue. En geen barbecue is compleet zonder een goede barbecuesaus. Nog lekkerder is een zelfgemaakte saus. Verras vrienden en familie dankzij dit heerlijk recept.

> Lees meer

aubergine oogsten

Het oogsten van aubergine

In augustus kun je je eerste aubergines oogsten. Wanneer ze de goede kleur hebben en je de vrucht licht in kunt drukken, is het tijd om ze van de plant te verwijderen. We vertellen je precies hoe je dit moet doen.

> Lees meer

zaai nu groenbemesters

Zaai nu groenbemesters

Groenbemesters zijn ontzettend belangrijk voor de bodem van jouw tuin. Zaai nu gele mosterd, Japanse haver of bladrammenas en zorg op die manier voor een duurzame bodem, die klaar is voor de toekomst.

> Lees meer

meiraap telen

Het telen van meiraap

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kun je deze groente ook in augustus nog zaaien. De smakelijke knollen groeien met een razend tempo, dus lees snel onze teeltips voor je gaat zaaien!

> Lees meer

lepelblad telen

Hoe oogst je pluksla?

Pluksla mag eigenlijk in geen enkele moestuin ontbreken. Je kunt deze bladgroente lang oogsten, als je maar weet hoe je dat doet. Gelukkig leggen wij jou dit uit, zodat je de hele zomer een optimale oogst hebt.

> Lees meer

tomaten verzorgen

Het verzorgen van tomaten

Tomaten zijn in veel soorten en maten te verkrijgen. Voor een succesvolle teelt is het belangrijk je planten de juiste aandacht te geven. Wij geven je adviezen voor de beste verzorging van je tomatenplanten.


eigenschappen van winterrogge

De eigenschappen van winterrogge

Winterrogge is een gewas dat zich uitstekend leent als groenbemester. Als jij wilt weten wat winterrogge kan doen voor de gezondheid van jouw tuin, dan is dit artikel voor jou!

> Lees meer

lepelblad telen

Het telen van lepelblad

Lepelblad is met recht een vergeten groente. Gelukkig maakt deze vitaminebom weer een opmars in onze moestuinen. Lees onze tips voor het telen van lepelblad en geniet van deze unieke bladgroente. 

> Lees meer

suikermais oogsten

Het oogsten van suikermais

Suikermais levert heerlijke, zoete maïskorrels. De kolf is rijp wanneer deze gele korrels en donkerbruine, droge draden heeft. Wat het juiste moment van oogsten is, vertellen we je in dit artikel.

> Lees meer

Zuring zaaien

Onze tips: zuring zaaien

We laten je kennis maken met zuring, een frisse groente die op verscheidene manieren gebruikt kan worden. We hebben maar liefst drie soorten zuring, dus lees onze tips voor het zaaien van dit smaakvolle gewas.

> Lees meer

doorschieten groenten

Wat betekent doorschieten?

Elke plant wil zich voortplanten en komt dus vroeger of later tot bloei. Het bloeien van groenten heet doorschieten. We vertellen je hoe je dit voorkomt en waarom je groenten niet moeten doorschieten.

> Lees meer

bleekselderij oogsten

Oogst nu bleekselderij

In juli kun je bleekselderij oogsten. Je kunt dit gewas een week bewaren in de koelkast, maar het leent zich ook voor meer traditionele bewaarmethodes. Meer weten? Lees ons artikel over het oogsten van bleekselderij.

> Lees meer

droogte in de moestuin

Droogte in je moestuin

Je ontkomt er niet aan: droogte in je moestuin. Hoe zorg je ervoor dat jouw tuin de groene oase blijft die je voor ogen hebt? Wij leggen je uit hoe je het beste om kunt gaan met droogte in je moestuin.

> Lees meer

kruidenthee maken

Zo maak je kruidenthee

Wist je dat warme kruidenthee in de zomer verkoelend kan werken? In juli kun je veel verschillende kruiden oogsten en welke je hiervan nodig hebt voor een verfrissende kop thee, vertellen wij je graag.

> Lees meer

Snijbiet telen

Het telen van snijbiet

Snijbiet is een eenvoudige groente, die je bijna het hele jaar kunt telen! Zaai deze moestuintopper in de volle grond en oogst de plantjes regelmatig. Op die manier stimuleer je de groei. Lees onze tips voor het telen van snijbiet.

> Lees meer

komkommer oogsten

Het oogsten van komkommer

Door komkommer regelmatig te oogsten, wordt de productie van nieuwe vruchten gestimuleerd. Maar hoe en wanneer kun je de vruchten het beste oogsten? Wij helpen jou op weg met tips over het oogsten van komkommer.

> Lees meer


kruiden oogsten

Het oogsten van kruiden

Natuurlijk wil je verse kruiden kunnen verwerken in je gerechten. Maar wist je dat je door regelmatig je kruiden te oogsten, je de plant kunt stimuleren nieuwe scheuten aan te maken? Wij leggen je uit hoe je dit aanpakt.

> Lees meer

veldsla telen

Het telen van veldsla

Denk in de zomer alvast na over het telen van veldsla. Deze groente zaai je in de zomer en oogst je in de herfst en de winter. We delen in dit artikel onze kennis over deze makkelijke groente met jou.

> Lees meer

oogst en verwerk doperwten

Oogst en verwerk doperwten

In juni kun je de eerste biologische doperwten oogsten. We geven je graag informatie over doperwten en waar je op moet letten bij het oogsten en verwerken van dit smakelijke peulgewas.

> Lees meer

recept frittata

Recept: zomerse frittata

Als je je eerste doperwten hebt geoogst, kun je ze het beste zo snel mogelijk opeten. Ze zijn dan vol van smaak. Wij delen met jou daarom een lekker recept voor een zomerse frittata met doperwten. Eet smakelijk.

> Lees meer

paksoi telen

Het telen van paksoi

Half juli kun je paksoi buiten zaaien, maar een maand eerder kun je beginnen met voorzaaien, om zo de oogst te vervroegen. Het is een snelgroeiend gewas, dat je kunt verwerken in veel verschillende gerechten.

> Lees meer

wortels uitdunnen

Het uitdunnen van wortels

Geef je gezaaide biologische wortels de kans goed te groeien door de zaailingen uit te dunnen. Lees in dit artikel hoe je dat precies doet, met tips hoe je de wortelvlieg geen kans geeft je wortels aan te tasten.

> Lees meer

Het zaaien van de Goudsbloem

Wat te doen met goudsbloem

De goudsbloem is bijna onmisbaar in een (medicinale) kruidentuin. Deze stralend oranje bloem is ontzettend veelzijdig. Als je wilt weten op welke manieren je de goudsbloem kunt inzetten, dan is dit artikel voor jou.

> Lees meer

tomaten

Het dieven van tomaten

In de hoek tussen de stengel en de bladsteel van de tomatenplant vormen zich nieuwe scheuten, dit noemen we dieven. Verwijder de dieven regelmatig zodat alle energie en voedingsstoffen naar de plant en vruchten kunnen.

> Lees meer

water geven

Slim water geven

Water geven houdt meer in dan een plens water over je planten gieten. Met de juiste informatie en onze slimme tips, haal jij het onderste uit de (water)kan. Je planten zullen je, zeker nu het zomer wordt, dankbaar zijn.


Eetbare bloemen

Eetbare bloemen in de moestuin

Eetbare bloemen zijn erg populair. Steeds vaker wordt een viooltje in de salade verwerkt. Daarnaast zijn er nog meer bloemen die je kunt eten. In dit artikel vertellen we er meer over, laat je verrassen!

> Lees meer

Zomerpostelein telen

Zomerpostelein telen

Het is volop zomer, wat betekent dat het tijd is om zomerpostelein te telen. Bestel de zaden nu, begin met zaaien en je kunt bij hoge temperaturen al na vier weken oogsten!

> Lees meer

Recept met pasta en gebakken radijs

Recept: pasta met gebakken radijs

Radijs kan de hele zomer geoogst worden, dus daarom geven we jou een lekker recept voor een zomerse pasta met gebakken radijs. In deze pasta verwerk je ook een heerlijke pesto, gemaakt van het loof van radijsjes.

> Lees meer

slakken bestrijden

Zo bestrijd je slakken

Waar gewassen groeien, daar zijn slakken. Helaas kun je slakken niet voorkomen, maar gelukkig zijn er verschillende biologische manieren om deze dieren te bestrijden. Wij geven je een aantal nuttige tips.

> Lees meer

moederdag

Unieke cadeau's voor moederdag

Verras je moeder dit jaar met een uniek moederdagcadeau. Wij hebben leuke kweeksets, cadeaubonnen en zadenpakketten zoals de pluktuin, droogbloemen en de theetuin. Bestel vandaag nog je cadeau!

> Lees meer

Ondersteun je bonen met een klimrek

Ondersteun je bonen met een klimrek

Bonen zijn natuurlijk een must in je moestuin. Geef ze de juiste ondersteuning met een bonenstaak. Lees hier over hoe je een praktisch en mooi ogend klimrek voor je stokbonen maakt.

> Lees meer

Wat zijn lekkere snelle groeiers

Wat zijn lekkere snelle groeiers

Kun jij ook zo genieten van stoere, productieve planten in je moestuin? Dan word je vast blij van courgette en pompoen. Deze gewassen groeien niet alleen snel, ze geven ook heerlijke vruchten.

> Lees meer

Wat is verspenen

Wat is verspenen?

Na het voorzaaien is het tijd voor de volgende stap: het verspenen van de jonge zaailingen. Lees in dit artikel over het hoe en waarom van verspenen en wat het verschil is met verpotten.

> Lees meer

Start je eigen kruidentuin

Begin je eigen kruidentuin

Kruiden zijn lekker en nuttig én bijna alle kruiden kun je in april al in de volle grond zaaien. We helpen je daarom graag op weg met een artikel vol tips en tricks voor je eigen kruidentuin.

> Lees meer

Bloemenmengsels

Het nut van bloemenmengsels

Bloemenmengsels staan mooi in je tuin, en zijn bovendien belangrijk voor de landbouw. Lees hier alles over het nut van bloemenmengsels en ons aanbod.

> Lees meer

recept snijbiet wokken

Recept: snijbiet wokken

Zaai nu snijbiet en geniet er de hele zomer van. Snijbiet kun je namelijk in veel gerechten verwerken. Neem dit recept, een licht, maar krachtig gerecht met snijbiet, paddenstoelen en rijstnoedels. 


het voorzaaien van pepers

Het voorzaaien van pepers

Pepers komen van origine uit Midden-Amerika, dus hoe kun je deze pittige groenten het beste telen in ons koude land? Wij vertellen je alles over hoe je pepers moet zaaien en verzorgen.


Recept lasagne met spinazie en feta

Recept: lasagne met spinazie en feta

Deze lasagne met spinazie en feta is makkelijk te maken en ook heel belangrijk: ontzettend lekker. Eetsmakkelijk!


Wat zijn koudekiemers en warmtekiemers

Wat zijn koude- en warmte kiemers

Iedereen heeft wel eens zaden laten ontkiemen op de vensterbank, in de zon. Voor sommige zaden werkt dit; voor andere weer niet. Zaden kun je verdelen in koude- en warmtekiemers. Wij vertellen je hier alles over.


Tips voor het bewaren van zaden

Hoe kun je zaden het beste bewaren?

Meestal zijn onze biologische zaden zeker twee jaar houdbaar. Vaak zelfs wat langer. Maar hoe bewaar je je zaden eigenlijk het beste? Wij geven jou de beste tips voor het bewaren van je biologische moestuinzaden.


De voor- en nadelen van eenjarige bloemen

Voor- en nadelen van eenjarige bloemen

Eenjarige bloemen zijn vaak eenvoudig te kweken. Ze veranderen je tuin vlot in een fleurige bloemenzee. Lees in dit artikel over wat de voor- en nadelen zijn van eenjarige bloemen in jouw moestuin.


Welke typen peulen zijn er?

Welke typen peulen zijn er?

Peultjes kweek je eenvoudig in je eigen moestuin. Wij bieden biologische zaden aan van rijspeulen en stampeulen, maar wat houden deze drie varianten nou eigenlijk precies in?


Wat kun je met kamille doen

Wat kun je met kamille

Kamille is een kruid dat bekend staat om zijn geneeskrachtige kenmerken. Je kunt dit kruid voor verschillende kwalen gebruiken. Maak eens thee, kamille-olie of een heilzame tinctuur.


Tips voor het voorzaaien

Tips voor het voorzaaien

Wil jij sterkere planten en een betere oogst? Dan kun je binnen alvast gaan voorzaaien. We vertellen jou over de voordelen en leggen uit hoe je het voorzaaien van onze biologische gewassen precies aanpakt.


Een vals zaaibed maken: hoe en waarom?

Een vals zaaibed maken: hoe en waarom?

Met de aanvang van het moestuinseizoen begint ook de jaarlijks terugkerende strijd tegen het onkruid. We leggen je uit wat een vals zaaibed is en hoe je deze verantwoorde manier van onkruidbestrijding zelf kunt toepassen in je tuin.


Het openen van een zadenverpakking

Het openen van een zadenverpakking

Je wilt natuurlijk snel beginnen met zaaien en het openscheuren van een verpakking is zo gebeurd. Er is echter een manier om onze zadenverpakkingen zo slim mogelijk te openen, zodat het zakje ook weer goed gesloten kan worden.


Hoe je de teelt kan vervroegen

Hoe je de teelt kan vervroegen

We gaan in deze nieuwsbrief al dieper in op voorzaaien, maar er zijn nog andere manieren om je bio-teelt te vervroegen. Begin eerder met zaaien of kort de groeiduur van je gewassen in. Lees hier welke methode bij jou past.


tuinbonen telen

Maak je eigen kruidenspiraal

Een kruidenspiraal ziet er niet alleen ontzettend leuk uit. Het is ook een manier om de ideale groeiomstandigheden voor je kruiden te creëren. Hoe je een kruidenspiraal maakt en inricht, vertellen we je in dit artikel.

> Lees meer

tuinbonen telen

Tuinbonen telen: onze tips

Het is nog hartje winter, maar je kunt vanaf halverwege januari al beginnen met het voorzaaien van tuinbonen, zodat je eind juni de eerste tuinbonen kunt oogsten. Wij geven je tips voor een succesvolle teelt.

> Lees meer

Shakshuka met boerenkool

Shakshuka met boerenkool

Shakshuka is niet meer weg te denken uit restaurants, blogs en tijdschriften. Een Tunesische gerecht met pittige tomatensaus. Dit recept is met boerenkool, een heerlijke variatie!


De teler vertelt

De teler vertelt: Caetshage

Todd en Boudien Philips hebben naast hun biologische kwekerij een zorgboerderij, een kinderopvang en een boerderijwinkel. Ze vertellen over hun passie voor biologisch telen en waarom zij kiezen voor De Bolster.


Het verschil tussen zaadvaste rassen en F1-hybrides

Zaadvaste en F1-rassen: het verschil

Wij verkopen zowel zaadvaste als F1-hybriderassen, maar wat is nou het verschil? We geven je graag antwoord op die vraag en we vertellen waarom we ervoor kiezen deze twee typen zaden te verkopen.

 

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Als biologisch bedrijf willen we onze planeet leefbaar houden. Dit doen we door bio-zaden te verkopen, maar ook door te kiezen voor duurzame verpakkingsmaterialen. Welke materialen dit zijn, lees je in dit artikel. 

 

Het oogsten van boerenkool

Het oogsten van boerenkool

Misschien is het wel de bekendste wintergroente: boerenkool. Waar moet je precies op letten bij het oogsten van deze veelzijdige groente? Eén ding is zeker: de eerste nachtvorst moet er overheen zijn gegaan.

 

skal-certificering

Het nut van vruchtwisseling

Vruchtwisseling of wisselbouw is ook in jouw eigen moestuin erg belangrijk. Waarom dat zo is en hoe je dit het beste aanpakt lees je hier!

> Lees meer


skal-certificering

Wat is een Skal certificering?

Niet elk bedrijf mag zich zomaar een biologisch bedrijf noemen. Doordat wij een Skal-certificering hebben, weet jij zeker dat wij aan alle wettelijke eisen voldoen en jou enkel de beste biologische producten verkopen.

> Lees meer


Moestuin winterklaar maken

Tips voor de moestuin in de winter

Hoe maak je je moestuin klaar voor een nieuw seizoen? Vertrouw hierbij vooral op je ervaring en gevoel. Wij bieden voor het gemak een aantal tips waarmee je jouw tuin helemaal kunt voorbereiden op het winterseizoen.

> Lees meer


nieuwste rassen

Onze nieuwste rassen

Wij hebben niet stilgezeten en hebben ons assortiment uitgebreid met nieuwe rassen. Uiteraard hebben wij deze uitgebreid getest en daarom laten we je nu kennismaken met maar liefst zeven nieuwe producten.

> Lees meer


kiemgroenten

Klein maar krachtig: kiemgroenten

Kiemgroenten zijn niet alleen lekker en leuk om te zien groeien in de koude maanden, ze zitten ook bomvol vitamines. Wij vertellen je waarom deze kleine krachtpatsers zo gezond zijn.

> Lees meer


wintergroenten

Echte wintergroenten

Prei, spruiten, pastinaken, savooie- en boerenkool zijn echte wintergroenten. Allen zijn bestand tegen enige vorst. Lees onze teelttips over deze gewassen.

> Lees meer


inkuilen

Inkuilen

Wil je ook je wintergroenten langer bewaren op een traditionele en duurzame manier? Lees dan hier hoe je dit kunt doen met behulp van inkuilen.

> Lees meer


witlof oogsten

Witlof oogsten en forceren

Witlof telen bestaat uit twee belangrijke stappen: opkweken en forceren. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan verder en bestel de zaden online.

> Lees meer


kiemgroenten kweken

Kiemgroenten kweken: onze tips

Kiemgroenten telen is erg eenvoudig om te doen en al binnen 5 tot 10 dagen klaar om te consumeren. Bekijk ons uitgebreide aanbod online en bestel direct.

> Lees meer


recepten met kiemgroenten

Recepten met kiemgroenten

Wel eens kiemgroenten gegeten? Met deze heerlijke recepten kun je zelf een gezonde maaltijd bereiden! Lees hier verder hoe je aan de slag gaat.

> Lees meer


spruitkool oogsten

Spruitkool oogsten

Spruitkool oogsten? Lees hier hoe je de mooiste spruitjes kunt telen, bewaren en bereiden. Bestel onze biologische zaden online en ga direct aan de slag!

> Lees meer


groenbemesters telen

Groenbemesters telen in het najaar

Zijn de groenbemesters al onderdeel van jouw teeltplan? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groenbemesters, zoals winterrogge.

> Lees meer


zelf kruidenmix maken

Zelf kruidenmix maken

Het drogen van kruiden is erg gezond. Maak je eigen kruidenmix door je favoriete kruiden te drogen en te combineren. Hoe je dat het beste kunt doen lees je in dit artikel.

> Lees meer


uien oogsten

Uien oogsten

Uien oogsten is op zich geen ingewikkelde klus. Er zijn alleen een aantal dingen waar je tijdens het oogsten bedacht op moet zijn. Lees onze tips voor het oogsten en bewaren van ui. 

> Lees meer


snijbiet telen

Snijbiet telen

Snijbiet is een heerlijke groente die je gemakkelijk teelt in je biologische moestuin. Je kunt dit gewas zaaien in vollegrond van maart tot augustus. Lees hier alle teelttips.

> Lees meer


tips voor het bewaren van zaden

Tips voor het bewaren van zaden

Hoe lang en hoe kun je onze biologische zaden het beste bewaren? Lees hier al onze tips over het bewaren van zaden, zodat je een optimale teelt kunt realiseren.

> Lees meer


pompoen oogsten

Pompoen oogsten

Pompoenen oogsten: hoe doe je dat precies? Wanneer oogst je ze, en hoe lang kun je ze vervolgens bewaren? De Bolster legt het graag aan je uit.

> Lees meer


tomaten verzorgen

Tomaten verzorgen

 Ga je tomaten telen? In dit artikel vertellen we je hoe je dit gewas het beste kunt verzorgen in jouw moestuin. Op naar een succesvolle teelt!

> Lees meer


prei oogsten

Prei oogsten

Prei oogsten kan in de herfstmaanden. Wij geven onze tips, vertellen hoe je prei het beste kunt bewaren en geven inspiratie voor gerechten.

> Lees meer


babyleaf telen

Babyleaf telen

Babyleaf, wat is dat eigenlijk? En hoe kun je de verschillende babyleaf soorten gebruiken? Lees ons artikel voor meer informatie!

> Lees meer


tomatenplant toppen

Tomatenplant toppen

Wil je weten hoe het werkt om een tomatenplant te toppen en waarom je dit precies moet doen? Lees hier alles over het toppen van tomaten.

> Lees meer


zomerwortel oogsten

Zomerwortel oogsten

Het oogsten van zomerwortelen is geen ingewikkelde klus. Hoe je dat precies het beste aan kunt pakken, leggen we je graag uit. Op naar een succesvolle teelt!

> Lees meer


groenbemesters telen

Groenbemesters telen

Groenbemesters telen? Dit is een belangrijke factor voor een succesvolle teelt in jouw moestuin. Lees hier onze tips voor groenbemesters in het najaar.

> Lees meer


sla telen

Sla telen

Sla is een gezonde bladgroente waarmee je eindeloos kunt variëren in kleuren, smaken en vormen. Lees meer over de teelt van de verschillende soorten sla.

> Lees meer


spinazie telen

Spinazie telen

Het blad van spinazie is lekker zacht en mals als je kiest voor koken of stoven, maar ook rauw kun je deze groente prima eten. We leggen je graag uit waar je rekening mee moet houden als je zelf spinazie wilt telen.

> Lees meer


augurken inmaken

Augurken inmaken

Heb je augurken in je moestuin en is het tijd om deze te oogsten? In dit artikel vertellen wij hoe je augurken kunt inmaken in zuur en kruiden. Heerlijk!

> Lees meer


tomaten oogsten

Tomaten oogsten

Tomaten kun je volop oogsten in de maanden augustus en september. Lees meer over het oogsten en bewaren van tomaat en bekijk deze heerlijke recepten.


Paprika oogsten

Paprika oogsten

In ons assortiment vind je diverse soorten paprika's. Lees hier hoe de oogst van paprika in zijn werk gaat en doe inspiratie op met onze recepten.


Moestuin in je vakantie

Courgette oogsten

Een courgetteplant kan in één seizoen wel 30 tot 40 vruchten produceren. Het is verstandig om de eerste bloemen die de plant aanmaakt te verwijderen en na de derde bloem kun je ze laten zitten. Lees onze tips.


Moestuin in je vakantie

Wat te doen met je moestuin in de vakantie?

Ga je binnenkort op vakantie en weet je niet wat je met je moestuin moet doen? Lees onze tips en laat je moestuin met een gerust hart achter.


Chinese kool telen

Chinese kool telen

Zelf Chinese kool telen in jouw moestuin? Lees dan eerst deze pagina met allerlei tips over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten van Chinese kool.


mesclun telen

Mesclun telen

Mesclun is een mengsel van diverse soorten sla. Je zaait deze dik op elkaar en oogst ze in een vroeg stadium. Aan de slag met de teelt van mesclun? In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten. 


wilde marjolein

Wat te doen met wilde marjolein?

Wilde marjolein (oftewel oregano genoemd) is een zeer veelzijdig en smakelijk kruid. Heb jij wilde marjolein in de tuin staan of wil je misschien beginnen met zaaien? Lees hier wat je zoal met dit kruid kunt doen.


stokbonen en stambonen

Het verschil tussen stokbonen en stambonen

Weet jij wat de verschillen tussen stok- en stambonen zijn? De twee soorten gewassen kennen naast hun verschillende uiterlijk elk hun voor- en nadelen. Lees nu hier meer over stok- en stambonen.


Snijbloemen kweken

Biologische snijbloemen kweken

Naast zaden voor bloemen in je tuin, kun je bij ons ook terecht voor snijbloemen. Deze zijn ideaal om thuis in een mooie vaas te zetten. We vertellen je in dit artikel meer over het zaaien en oogsten van onze snijbloemen.

> Lees meer

pompoen

Het telen van pompoen

Bij De Bolster hebben wij een ruime selectie pompoenzaden. Vanaf half april en begin mei kun je pompoen binnenshuis in potjes of onder koud glas zaaien. Houd het grondmengsel luchtig en vochtig.

> Lees meer

koolraap

Het zaaien van koolraap

De koolraap is een dikke, vlezige wortel die half ondergronds groeit, vandaar de tweekleur op de schil. Zaai de koolraap van half mei tot half juni rechtstreeks en dun later uit. Blijf tijdens het groeien goed wateren.

> Lees meer

bouillonpoeder

Het zelf maken van bouillonpoeder

Wie had gedacht dat je eigen bouillonpoeder maken zo gemakkelijk zou zijn? Kies je favoriete kruiden of favoriete keuken uit en maak met ons stappenplan jouw eigen lekkere en gezonde bouillonpoeder.

> Lees meer

pluktuin

Start je eigen pluktuin

Wil je bloemen in eigen tuin kweken? Dat kan met ons zadenpakket ‘De pluktuin’. Er zitten maar liefst 12 zakjes met biologische zaden in dit pakket. Lees stap voor stap hoe je jouw eigen pluktuin creëert.

> Lees meer

Invriezen van peulvruchten

Het invriezen van peulvruchten

Heb jij ook in één keer een enorme bonenoogst? Gebruik dan deze tips om je bonen en peulen zo goed mogelijk te bewaren. Zo kun je het hele jaar door genieten van je biologische groenten.

> Lees meer

Vaderdag cadeau-tips

Unieke cadeaus voor Vaderdag

Heeft jouw vader een goed cadeau verdiend? Met een cadeaubon kun je alle kanten uit! Wat is er leuker dan samen met je vader in de moestuin aan de slag te gaan? Lees hier meer over hoe een cadeaubon werkt.

Lees meer

Rammenas telen

Rammenas telen

Rammenas is familie van de rode radijs, ken jij deze groente al? Vanaf half juli kun je rammenas ter plaatse zaaien en daarom vertellen we nu alvast alles over de teelt van deze vergeten groente.

> Lees meer

raapstelen

Recepten met raapstelen

Raapstelen worden ook wel snijmoes, bladmoes en snijkool genoemd. In mei kunnen de eerste raapsteeltjes geoogst worden. Wij hebben speciaal voor jou 3 overheerlijke recepten geselecteerd.

> Lees meer

Oost-Indische kers

Het telen van Oost-Indische kers

Mei is de maand om de Oost-Indische kers te zaaien. Het is niet alleen een mooie plant om te zien, maar ook smaakvol. Nu weer volop op voorraad! Lees hier onze tips voor de teelt.

> Lees meer

voorzaaien boerenkool

Het voorzaaien van boerenkool

Vanaf mei kun je beginnen met biologische boerenkool voorzaaien. Deze groene topper is niet alleen erg lekker, maar ook erg gezond. Wil je meer informatie en tips over het zaaien? Lees dan snel verder.

> Lees meer

stokslabonen

Het zaaien van stokslabonen

Stokslabonen komen in verschillende kleuren en vormen voor. Een van de bekendere stokslabonen is de sperzieboon. Bestel nu één van onze stokslaboonzaden en lees onze teelttips voor een geslaagde oogst.

> Lees meer

bladmosterd telen

Tips voor het telen van bladmosterd

Bladmosterd is een gewas met diverse mogelijkheden. Zowel de blaadjes als de bloemen zijn eetbaar. Lees hier meer informatie en tips voor het telen van jouw eigen biologische bladmosterd.

> Lees meer

Kruidenoliemaken

Leuk om zelf te maken: kruidenolie

Maak van een simpele fles olie of azijn je eigen kruidenazijn of kruidenolie! Bekijk het recept waarmee je zelf kunt experimenteren met jouw favoriete kruiden. Perfect als sladressing en om cadeau te geven.

> Lees meer

Peterselie kweken

De eigenschappen van peterselie

Peterselie is één van de meest gebruikte kruiden in de keuken. Om goed te kunnen kiemen heeft dit gewas warmte nodig, je kunt de planten beschermen met vliesdoek. Lees meer over peterselie en zijn eigenschappen.

> Lees meer

IJsheiligen

IJsheiligen: aan de slag!

We zitten middenin een belangrijke periode voor moestuiniers. Na 11 tot 15 mei treedt er geen nachtvorst meer op. Alle planten kunnen nu dus massaal naar buiten. Lees hier onze tips.

> Lees meer

Het telen van salie

Het telen van salie

Salie is een veelzijdig kruid dat je in de keuken kunt gebruiken en geneeskrachtige werkingen heeft. Lees onze uitgebreide tips over de teelt en het gebruik van salie.

> Lees meer

Zelf Calendula zalf maken

Maak zelf Calendula zalf

Calendula zalf is zeer geschikt voor oppervlakkige verwondingen op je huid. Wist je dat je deze zogeheten goudsbloemzalf heel eenvoudig zelf kunt maken? In dit artikel leggen we je uit hoe je dit doet.

> Lees meer


Teelt van de rode zonnehoed

De teelt van de Rode Zonnehoed

Rode zonnehoed is een schitterende meerjarige plant voor in je tuin. Lees in dit artikel de tips voor een succesvolle teelt en ontdek hoe je zelf Echinacea-tinctuur kan maken.

> Lees meer

Tips voor bemesting

Bloemen zaaien

Hier lees je al onze tips over bloemen zaaien. Van algemene zaaitips tot specifieke tips voor eenjarige en meerjarige bloemen. Lees hier alle informatie!

> Lees meer

Vruchtgewassen in de kas

Vruchtgewassen in de kas

Vruchtgewassen zoals komkommer, tomaat en paprika kunnen uitstekend geteeld worden in een kas. Je oogstopbrengst zal zelfs een stuk groter zijn dan wanneer je in de vollegrond teelt. Lees hier onze tips.

> Lees meer

Oranje bloemen

Ga voor de koningskleur oranje

Heb je zin in een kleurrijke (moes)tuin? Ga dan eens aan de slag met de teelt van onze oranje bloemen en groenten. Wij lichten ze in dit artikel voor je uit.

> Lees meer

Bloemen voor bijen en vlinders

Bloemen voor bijen en vlinders

Heb je zin in een kleurrijke (moes)tuin? Ga dan eens aan de slag met de teelt van onze oranje bloemen en groenten. Wij lichten ze in dit artikel voor je uit.

> Lees meer

Uien telen

Het telen van uien

Uien kun je het beste tot halverwege april zaaien om uien met verdikte stengels te voorkomen. Ben je benieuwd naar meer tips over de teelt zelf? Lees alles over het zaaien, verzorgen en oogsten van ui.

> Lees meer

Pastinaak telen

Het telen van pastinaak

April en mei zijn bij uitstek de geschikte maanden waarin je pastinaak kunt zaaien. Bestel nu onze biologische pastinaak zaden en bekijk onze tips in dit artikel voor een succesvolle teelt.

> Lees meer

Paprika telen

Paprika telen

In dit artikel lees je hoe de teelt van onze diverse paprikazaden werkt: van het zaaien en planten tot de oogst. Op naar een succesvolle teelt!

> Lees meer

Wat is mulchen

Wat is mulchen

Je hebt er wellicht weleens over gehoord, maar wat is mulchen precies? In dit artikel geven we het antwoord en vertellen we waarom je dit moet toepassen en welke materialen je hiervoor kunt gebruiken.

> Lees meer

Coeur de boeuf

Nieuw: Vleestomaat Coeur de Boeuf

We hebben een nieuwe zaadvaste vleestomaat in ons assortiment: ‘Coeur de Boeuf’. Met een gemiddeld vruchtgewicht van 500 tot wel 1000 gram kun je hiermee een grote oogst realiseren!

> Lees meer

Klaprozen en papavers

Zaai nu klaprozen en papavers

De klaproos is een prachtige lentebloem die ook in de zomer nog volop in bloei staat. In dit artikel vertellen we je meer over onze diverse soorten papavers en geven we praktische tips over het zaaien.

> Lees meer

Radijs telen

Het telen van radijs

Radijs telen, zoals de bekende rode radijs, is helemaal niet moeilijk. Bovendien kun je ze al binnen 4 tot 6 weken na het zaaien oogsten. Heerlijk in salades en op brood. Lees hier tips voor telen van radijs

> Lees meer

Biologische compost

Biologische compost: do's en don'ts

Compost is humusrijk en goed bruikbaar als bodemverbeteraar voor jouw biologische moestuin. En je kunt compost eenvoudig zelf maken. Wil je tips over de do en don'ts? Lees dan verder 

 


5 vergeten groenten

5 vergeten groenten

Heb je een keer zin in andere groenten, die je normaal gesproken niet vaak in de supermarkt ziet? Wij hebben een aantal heerlijke groenten voor je op een rijtje gezet, die je misschien nog nooit eerder hebt gegeten!

> Lees meer

De nieuwste vruchtgewassen

De nieuwste vruchtgewassen

In ons assortiment vind je vier nieuwe vruchtgewassen: augurk, bolcourgette, pompoen en vleestomaat. We laten je graag kennismaken met deze nieuwe biologische zaden. Bekijk ons aanbod en bestel jouw favoriet.

> Lees meer

Inkuilen

Inkuilen: zo ga je te werk

Wil je je eigen groenten op een traditionele en duurzame manier bewaren om de winter door te komen, maar weet je niet hoe? Inkuilen is een goede methode! Wij leggen je uit hoe dit werkt.

> Lees meer

Savooiekool oogsten

Savooiekool oogsten: onze tips

Savooiekool oogst je tussen augustus en december. Het voordeel is dat dit gewas redelijk wat vorst kan verdragen, afhankelijk van welk ras je teelt. Benieuwd naar onze adviezen voor een succesvolle oogst?

> Lees meer

Witlof

Rooien, forceren en oogsten van witlof

Heb je weleens gehoord van witlof forceren, ofwel het trekken van witlof? Dit is één van de twee stappen die van groot belang is bij het oogsten van witlof. We leggen het je graag uit.

> Lees meer

Herfstgroenten oogsten

Het oogsten van herfstgroenten

Welke groenten uit je moestuin kun je nu oogsten? Wij helpen je graag een handje. Dit zijn onze 10 biologische gewassen die je in de herfst en vroege winter kunt oogsten. Staan deze in je moestuin? Oogsten maar!

> Lees meer

Knolselderij oogsten

Oogst nu knolselderij

Heb jij dit seizoen gekozen voor knolselderij in je moestuin? Knolselderij oogst je voornamelijk voor de knol. In dit artikel hebben we tips voor je op een rijtje gezet voor een optimale oogst en bewaring. 

> Lees meer

Onze tips voor pepers

Onze tips voor pepers: drogen en sambal maken

De kans is groot dat je deze maand nog pepers hebt of gaat oogsten. Heb je veel pepers die tegelijk rijp zijn? Je kunt ze dan drogen of maak er bouillonpoeder of sambal oelek van. Lees hiervoor onze uitleg hoe je dat kan doen.

> Lees meer

Ontdek onze nieuwe koolgewassen

Ontdek onze nieuwe koolgewassen

In ons assortiment vind je vijf nieuwe koolgewassen: rode kool, savooiekool, witte kool en twee soorten boerenkool. Hiermee bieden wij jou een ruime keuze uit diverse rassen aan. Bekijk ons aanbod en bestel jouw favoriet.

> Lees meer

Kiemgroenten telen

Kiemgroenten kweken: onze tips

Kiemgroenten zijn eenvoudige te telen en een lekkere toevoeging aan diverse gerechten. Ze geven smaak en nét dat beetje extra. Ook leuk voor kinderen! Lees onze tips voor een succesvolle teelt met kiemgroenten.

> Lees meer

prei oogsten

Het oogsten van prei

Het is nu tijd om de prei uit je moestuin te oogsten. Wij geven onze tips voor een succesvolle oogst, vertellen hoe je prei het beste voor korte of langere tijd kunt bewaren en geven inspiratie voor gerechten.

> Lees meer

Moestuinieren zonder tuin

Moestuinieren zonder tuin

Hoe kun je moestuinieren zonder tuin? Dit kan simpelweg in potten op je balkon of zelfs in je vensterbank. Bekijk welke groenten hiervoor geschikt zijn of bestel ons handige zadenpakket.

> Lees meer

Pompoen oogsten

Tijd om pompoen te oogsten

September is de maand om pompoen te oogsten. Pompoenen kun je lang bewaren, dus je kunt er wel even mee vooruit. Hoe je dit het beste kunt doen en meer tips over de oogst lees je hier.

> Lees meer

Herfstbloemen

De bloei van herfstbloemen

Bloemen zaaien in de herfst? Dat kan met de bolderik, gewone klaproos, goudsbloem en het driekleurig viooltje. Lees hier meer over onze herfstbloemzaden en handige tips voor het zaaien van bloemen.

> Lees meer

oogst drogen

Je moestuin oogst drogen

Ook in de winter kun je bezig met de kruiden en een aantal gewassen uit je moestuin: je kunt deze gaan drogen. Lees hier welke kruiden en gewassen daar geschikt voor zijn en hoe je dit het beste kunt doen.

> Lees meer

zaden bewaren

Tips voor het bewaren van zaden

Hoe lang en hoe kun je onze biologische zaden het beste bewaren? Lees hier al onze tips over het bewaren van zaden, zodat je een optimale teelt kunt realiseren.

> Lees meer

groentechips

Het maken van groentechips

Er zijn allerlei soorten gewassen die geschikt zijn om groentechips van te maken. Denk bijvoorbeeld aan wortel, knolselderij, pastinaak en rode biet. Bestel jouw favorieten en maak je eigen groentechips.

> Lees meer

winterharde kruiden

Het telen van winterharde kruiden

Het voordeel van winterharde kruiden is natuurlijk dat je deze het hele jaar door kunt oogsten. In ons aanbod vind je onder andere lepelblad, winterkers en Chinese bieslook. Benieuwd naar deze teelt?

> Lees meer

groenbemesters

Je bodem in topconditie

Om je bodem in topconditie te brengen, kun je in het najaar groenbemesters zaaien. Dit is essentieel voor een gezonde en geslaagde teelt in je moestuin, dus bestel onze biologische groenbemesters eenvoudig online.

> Lees meer

Spinazie telen

Zaai nu spinazie

Je kunt nu alvast spinazie zaaien voor een vroege oogst in de winter, zodat jij straks als eerste geniet van deze bladgroente. Wij helpen je op weg met de tips in dit artikel. Bestel de zaden vandaag nog!

> Lees meer

paprika oogsten

Oogst nu (snack)paprika

Van snackpaprika’s en zoetpuntpaprika’s tot de ‘normale’ blokpaprika en een uniek ras dat donkerpaarse vruchten produceert: deze zaden vind je allemaal in onze webshop. Het is nu tijd om te oogsten!

> Lees meer

Rucola telen

Snelgroeiende rucola oogsten

In de zomer kun je rucola al na drie weken oogsten, zodra het blad acht tot tien centimeter lang is. Benieuwd naar andere weetjes over de oogst? Lees het hier en bestel onze biologische zaden.

> Lees meer

vakantie

Op vakantie, en je moestuin dan?

Ga je op vakantie en weet je niet wat je met je moestuin moet doen? Met onze tips laat je je moestuin met een gerust hart achter. Je wilt tenslotte dat alles er nog goed uitziet als je weer terugkomt.

> Lees meer

pompoen verzorgen

Zo verzorg je jouw pompoen

Ga je aan de slag met onze biologische pompoenzaden en wil je weten hoe je deze zo goed mogelijk kunt verzorgen? In dit artikel geven we je adviezen waarmee je een succesvolle oogst kunt realiseren.

> Lees meer

augurken inmaken

Het inmaken van augurken

Het is tijd om de augurken in je moestuin te oogsten. Wacht totdat je ongeveer vijf vruchten hebt verzameld, zodat je deze kunt inmaken in zuur en kruiden. Lees in dit artikel hoe je dit precies kunt doen.

> Lees meer

teeltips kruiden

Het oogsten van kruiden 

De oogst van onze kruiden vindt op verschillende momenten plaats. Lees hier wanneer je onze kruiden het beste kunt oogsten en onze andere handige tips voor de oogst.

> Lees meer

tomaten oogsten

Tips voor het oogsten van tomaten

In de maanden augustus en september kun je volop tomaten oogsten. We geven je graag enkele tips over het oogsten en bewaren van tomaat en inspireren je met een paar lekkere biologische recepten. 

> Lees meer

mais oogsten en bewaren

Het oogsten en bewaren van mais

Mais oogst je op precies het juiste moment, wanneer de pluimpjes aan de bovenkant zijn ingedroogd. Vlak na oogst is de mais het lekkerst om te eten. Lees hier meer over het oogsten en bewaren van mais. 

> Lees meer

Sla telen: onze tips

Sla telen: onze tips

Van ijsbergsla tot gewone kropsla: in Nederland houden we er wel van! We hebben dan ook een uitgebreid aanbod van sla zaden in onze webshop. Bekijk onze tips om een eigen slateelt op te zetten.

> Lees meer

Tips voor oogsten

Onze tips voor oogsten

Je kunt nu volop oogsten in je moestuin! Ben je nog op zoek naar een aantal tips voor een succesvolle oogst? Lees ze hier en geniet binnenkort van heerlijke verse groenten op je bord.

> Lees meer

Tomaten verzorgen

Zo verzorg je jouw tomaten

Ben je van plan onze tomaten te telen en wil je voor een zo optimaal mogelijke teelt gaan? Dan is het uiteraard belangrijk om je tomaten zo goed mogelijk te verzorgen. Lees hier onze adviezen. 

> Lees meer

wat te doen bij meeldauw

Wat te doen bij meeldauw

Hebben je planten meeldauw opgelopen? Lees in dit artikel hoe je deze schimmelaantasting herkent, wat de oorzaak is, en nog belangrijker: wat je er tegen kunt doen.

> Lees meer

bonen oogsten

Tips voor het oogsten van bonen 

Weet jij hoe en wanneer je biologische slabonen, pronkbonen en snijbonen oogst? In dit artikel leggen we de verschillen aan je uit. Laat je inspireren en lees al onze tips voor een succesvolle oogst.

> Lees meer

Babyleaf telen

Het telen van babyleaf

Zowel midden in de zomer als erna is het ideaal om babyleaf te telen. Na zes weken heb je al prachtige biologische blaadjes sla! Eenvoudig te telen en perfect om salades en smoothies mee te maken. 

> Lees meer

Chinese kool telen

Biologische Chinese kool telen

In tegenstelling tot Azië wordt Chinese kool in de Hollandse keuken nog niet vaak gebruikt. En dat is jammer, want je kunt er alle kanten mee op. Bekijk ons aanbod en lees diverse tips over de teelt.

> Lees meer

Water geven

Water geven

In de droge zomerperiode is het van belang om je planten en de bodem voldoende water te geven. Lees hier hoe vaak en wanneer je dit het beste kunt doen, zodat je planten sterker in de grond staan.

> Lees meer

Moederdag cadeau-tips

Mesclun telen

Zelf aan de slag met de teelt van mesclun? In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten. Bestel onze mesclun zaden online.

> Lees meer

Biologische bieten oogsten

Biologische bieten oogsten

Vanaf juni kun je de bieten in jouw moestuin oogsten, dus lees snel ons uitgebreide artikel met tips over de oogst en het bewaren van bieten. Vergeet ook zeker niet de recepten uit te proberen!

> Lees meer

Moederdag cadeau-tips

Groenten telen zonder grote tuin

Heb je weinig ruimte, maar wil je toch je eigen biologische groenten telen? Dat kan met de producten uit dit handige zadenpakket! Lees er hier meer over.

> Lees meer

Moederdag cadeau-tips

Tuinkers telen

Tuinkers telen is heel eenvoudig en kan het hele jaar door in een bakje op de vensterbank of vanaf maart in je moestuin. Lees meer over de teelt. 

> Lees meer

Pepers oogsten

Pepers uitplanten

Na het toenemen van de temperatuur is het tijd om de pepers uit te planten. Bekijk vooral hiervoor onze tips om de kans te vergroten op een succesvolle teelt. 

> Lees meer

Zedenpakket kiemgroenten

Kweek zelf kiemgroenten met dit zadenpakket

Met dit handige zadenpakket inclusief kiemschaaltje kweek je jouw eigen kiemgroenten. Eenvoudig om thuis te doen, lekker en gezond!

> Lees meer

Zedenpakket kiemgroenten

Watermeloen telen

Les je dorst in de zomer met een heerlijke watermeloen. Lees onze tips voor het succesvol telen van watermeloen 'Sugar baby'. Een uitdaging in het Nederlandse klimaat, maar zeker niet onmogelijk!

> Lees meer

Groenselderij telen

Groenselderij telen

Zelf aan de slag met de teelt van groenselderij? In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten van deze smakelijke groente. 

> Lees meer

Verschillende soorten grond

De eigenschappen van verschillende soorten grond

Welke grond heb jij in je moestuin? In dit artikel lichten we de eigenschappen van de diverse soorten grond uit. Lees de voor- en nadelen. 

> Lees meer

Courgette telen

Courgette telen: onze tips

Courgettes zijn eenvoudig om zelf te telen, en het levert veel op: één courgetteplant kan wel tot 25-30 courgettes opleveren. Bekijk onze diverse rassen, kies jouw favoriet en bestel de za-den eenvoudig online.

> Lees meer

Knolselderij telen

Zaai nu knolselderij

Bij het telen van knolselderij is de knol datgene wat je op kunt eten. De smaak van de kleine knollen is veel sterker dan die van knolselderij uit de supermarkt. In dit artikel vertellen we alles over o.a. het zaaien en oogsten.

> Lees meer

Teelttips voor bloemen

Teelttips voor bloemen

Hier vind je al onze tips voor het zaaien van bloemen. Van algemene zaaitips tot specifieke adviezen voor eenjarige en meer.

 

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16889 reviews
Kiyoh