5 redenen waarom De Bolster uniek is
Al onze zaden zijn puur biologisch
Onze zaden zijn 100% biologisch vermeerderd volgens verordening (EG) nummer 834/2007. We zijn aangesloten bij SKAL onder nummer 019678.
Rassenselectie voor biologische teelt
We kruisen en selecteren onder biologische teeltomstandigheden, in de grond, met een minimum aan voeding en water. Zo krijgen we de kwaliteit van de rassen op het hoogste niveau, en zorgen we ervoor dat onze rassen geschikt zijn voor de biologische teelt.
De Bolster kiest voor 100% GMO-vrij
Wij geloven in de kracht van de natuur. We gebruiken dan ook alleen klassieke veredelingstechnieken die hun veiligheid en productiewaarde voor de lange termijn al bewezen hebben.
Wij houden gewassen vrij van patenten
Als natuurlijke planteigenschappen gepatenteerd worden, verliezen we allemaal. Daarom zet De Bolster zich actief in voor gewassen vrij van patenten. Zo blijft de natuur beschikbaar voor iedereen. Meer hierover zie je in deze video.
Internationale productie voor een sterk aanbod
Op onze hoofdlocatie in Epe veredelen, selecteren en produceren we onze biologische zaden. Ook hebben we een locatie van 150 hectare in Moldavië. Internationale productie is goed voor de risicospreiding en het betekent dat onze zaden succesvolle oogsten opleveren in verschillende klimaten.
Veredeling voor de biologische teelt
Onze creatieve veredelaars combineren klassieke veredelingsmethoden met innovatieve technologie om bestaande gewassen nog weerbaarder, productiever en smaakvoller te maken. Dat doen we met zowel zaadvaste als hybride gewassen. Benieuwd hoe dat werkt? Lees meer over veredeling.
We geloven in samenwerking met andere partijen, om zo een sterk ecosysteem te creëren van kennis en beschikbare rassen. Zo werken we samen met externe veredelaars die gespecialiseerd zijn in specifieke groenten voor de glastuinbouw, om hiervoor biologische zaden te ontwikkelen. Op die manier kunnen we een breder assortiment aan bio-zaden beschikbaar stellen aan zowel de biologische markt als aan gangbare telers die de overstap naar biologisch willen maken.