NU: 10% korting op zakjes én een kleurrijk cadeau!
22 dagen  |  13 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16890 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Pastinaak oogsten en bereiden

Pastinaken zijn in november goed te oogsten. Test altijd eerst de dikte van zeker twee pastinaken, voordat je zomaar alles uit de grond haalt. De kleine pastinaken zijn ook zeker eetbaar, maar de grote pastinaken leveren gewoon meer op. Zet een spade naast de pastinaak in de grond en beweeg hiermee de grond wat los. Zo zorg je dat het loof niet afbreekt tijdens oogsten en de pastinaak dus in de grond blijft zitten.

> Bestel nu biologische pastinaakzaden
 

Hoe kun je pastinaak het beste bewaren?

Oogst alleen de hoeveelheid die je nodig hebt, de rest kun je gewoon in de grond laten zitten. Na het oogsten bewaar je pastinaak bij voorkeur ongewassen in de koelkast, in een papieren zak of niet-afgesloten plastic zak, dan blijft het zeker een week goed. Als je de pastinaak ver voor gebruik wast, dan droogt de wortel sneller uit. Je merkt aan de stevigheid van de pastinaak of deze nog goed is. Mocht de pastinaak wat zacht geworden zijn, dan kun je deze heel goed gebruiken voor in een soep. Je kunt de pastinaak ook prima invriezen, zodat je er in de winter ook nog van kunt eten. Blancheer de pastinaak ca. 2 minuten in kokend water en laat de stukjes erna meteen afkoelen in koud water. Doe de stukjes in een vrieszakje en vries het in.

Verrassende recepten met pastinaak

De pastinaak wordt ook wel een ‘witte peen’ genoemd, want hij is mooi wit als je hem schoonmaakt met een keukenborsteltje. Deze groente heeft een anijsachtige smaak en is erg lekker in combinatie met knolselderij, peterselie en wortel. Naast deze combinaties is de pastinaak ook erg lekker te combineren met spinazie.

Zaaien
Zaaien
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16890 reviews
Kiyoh