NU: 10% korting op zakjes én een kleurrijk cadeau!
22 dagen  |  14 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16890 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Recept: barbecuesaus

Zeg je zomer? Dan zeg je barbecue. En geen barbecue is compleet zonder een goede barbecuesaus. Nog lekkerder is een zelfgemaakte saus. Verras vrienden en familie dankzij dit heerlijke recept.


> Wil je tomaten telen? Klik hier om tomaten zaden te bestellen
 

Ingrediënten

Voor 1 liter:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • een half chilipepertje
  • 1 el geraspte gember
  • een scheut olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 5 rijpe, blauwe pruimen
  • 2 el ahornsiroop
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 glas appelsap
  • 1/2 el bouillonpasta
  • 8 rijpe tomaten
  • een kwart citroen (met schil)
  • peper en zout


Bereiding

Versnipper de ui en pers de knoflook. Hak het halve chilipepertje fijn. Stoof ui, knoflook, gember en chilipeper samen met het kerriepoeder goudgeel in een scheut olijfolie. Ontpit de pruimen en voeg ze toe. Roerbak tot de pruimen wegsmelten.

Voeg de ahornsiroop toe en laat alles een beetje karamelliseren. Blus met de azijn en het appelsap. Voeg de bouillonpasta toe en laat 5 minuten sudderen. Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe. Laat een halfuur sudderen op laag vuur. 

Voeg het kwartje citroen toe. Mix de saus glad en breng op smaak met peper en zout.

 

Recept uit het Velt-kookboek 'Kook het seizoen'. Bekijk en koop hier het boek bij Velt. 

 

 

Foto: ©Wout Hendrickx voor Velt vzw
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16890 reviews
Kiyoh