NU: 10% korting op zakjes én een kleurrijk cadeau!
22 dagen  |  14 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16890 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Recept: gewokte snijbiet en paddenstoelen met rijstnoedels

De mogelijkheden van het gebruik van snijbiet zijn erg divers. Je kunt de groente koken, net zoals bijvoorbeeld andijvie, maar dit gewas is ook geschikt om in salades en pasta’s te verwerken. Erg veelzijdige opties voor in de keuken dus! We delen hier een recept van Velt, waarbij er warmoes wordt gebruikt. Warmoes lijkt veel op snijbiet en wordt ook vaak als synoniem gebruikt. Toch zijn ze niet helemaal hetzelfde, maar voor onderstaand recept kun je beide gewassen gebruiken.


> Wil je snijbiet telen? Klik hier om snijbiet zaden te bestellen
 

Ingrediënten

  • 200 g snijbiet
  • 200 g bospaddenstoelen (een mix)
  • 2 tenen knoflook
  • een scheut olijfolie
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el sesamzaad
  • 200 g rijstnoedels
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 el geroosterde sesamolie
  • een snuif chilipoeder
  • peper en zout

 

Bereiding

Snijd de stelen uit de snijbiet en snijd ze fijn. Snijd het blad in repen van 5 cm breed. Snijd de paddenstoelen in dikke repen. Hak de knoflook fijn.

Laat een wokpan goed heet worden en giet er een scheut olijfolie in. Roerbak de snijbietsteeltjes, de oesterzwammen, de knoflook, de gember en het sesamzaad ongeveer 5 minuten. 

Zet ondertussen een kookpan met water op voor de noedels. 

Voeg vervolgens het snijbietblad toe aan de wok. Roerbak 3 minuten en blus met sojasaus. Zet het vuur uit. Voeg de sesamolie en een snuif chilipoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Kook de noedels gaar en giet ze af. Dien ze op met de gewokte groenten.
 

Recept uit het Velt-kookboek 'Kook het seizoen'. Bekijk en koop hier het boek bij Velt. 

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16890 reviews
Kiyoh