NU: 10% korting op zakjes én een kleurrijk cadeau!
22 dagen  |  14 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16890 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Recept: lasagne met spinazie en feta

bereidingstijd: 1 uur (inclusief 20 minuten baktijd)
 

Sommige spinazierassen kun je al in maart oogsten, zoals spinazie 'Winterreuzen', of de maanden erop. Spinazie is veelzijdig en kun je in de keuken al snel gebruiken. Een grote favoriet van veel mensen is de lasagne. Dit keer mogen we een recept van Velt met jullie delen. Deze lasagne met spinazie en feta is makkelijk te maken en ook heel belangrijk: ontzettend lekker. 


> Zin in spinazie telen? Klik hier om spinazie zaden te bestellen
 

Ingrediënten

  • 200 g volkorenlasagne
  • 700 g verse spinazie
  • 1 grote of 2 kleinere uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 (kleine) eieren
  • 100 g gemalen emmentaler
  • 150 g feta
  • 2,5 dl volle yoghurt
  • 2 tot 3 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

 

Bereiding

Breng ruim water met een beetje zout aan de kook voor de lasagne. Kook de lasagneplakken beetgaar (10 à 20 minuten of volgens de vermelding op de verpakking). Maak terwijl de lasagne kookt, de spinazie schoon en stoom of blancheer de spinazieblaadjes. Laat de spinazie goed uitlekken en snijd hem fijn.

Giet vervolgens het water van de lasagne af en laat de plakjes uitgespreid (bijvoorbeeld op een keukenhanddoek) uitlekken. Zo voorkom je dat de lasagneplakje aan elkaar gaan plakken. Snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olie en fruit de ui glazig. Roer in een kom de eieren, de yoghurt en de helft van de emmentaler goed door elkaar. Voeg de spinazie en de gefruite ui toe en brokkel de feta erbij. Breng dit mengsel op smaak met de geperste knoflook, wat nootmuskaat en peper en eventueel nog een beetje zout. 

Olie een ovenschaal in en bedek de bodem met lasagneplakjes. Schep een laag spinaziesaus op de lasagne en dek die af met een nieuw lasagnelaagje etc. Eindig met saus en bestrooi de schotel met de resterende gemalen kaas. Zet de lasagne ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (200-220 graden).

Variant: vervang de spinazie door 700 g jong warmoesblad.
 

Recept uit het Velt-kookboek 'Lekker ecologisch'. Bekijk en koop hier het boek bij Velt. 

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16890 reviews
Kiyoh